Openingsdag 23 september 2021

KVG Openingsdag 2021.

Locatie: Gasterij Aerwinkel bij kasteeltje Aerwinkel in Posterholt.

Het was mooi nazomerweer en heel wat dames hadden er dan ook er vanuit Roermond en omstreken een mooi fietstochtje van gemaakt.

Bij de ingang moest iedereen de corona-QR-code laten zien aan Anke van der Avoort  en heette José Brouns ons van harte welkom.

Het terras was overdekt met een groot tentdoek maar voor de zekerheid stonden er ook wat blaaskachels, en die waren wel nodig. Zo nu en dan waaide er toch een windje onderdoor.

Kortom: in deze coronatijd was er in ieder geval genoeg frisse lucht.

Het was heel fijn om zoveel mensen weer bij elkaar te zien en te genieten van elkaars gezelschap.

Dat verwoordde onze voorzitter Willemien dan ook in haar toespraak, waarin zij ook de tijd nam om stil te staan bij de voor sommigen verdrietig verlopen coronatijd.

Maar met frisse moed gaat KVG Roermond weer voorzichtig van start met een nieuwe seizoen van koffiemorgen, lezingen, cursussen, film, wandelingen en excursies en andere initiatieven. Hierop werd natuurlijk een toost uitgebracht.

In de grote schuur was een uitgebreid warm en koud buffet uitgestald, waar iedereen wel twee keer naar toe kon lopen om het bordje vol te laden; en om tenslotte de gaatjes te vullen met een fantastisch toetjesbuffet. Het was allemaal zo ontzettend lekker en tot in de puntjes verzorgd. Onze complimenten!

Ook aan ons project Melania werd aandacht besteed. Er stond in de open lucht een tafel met heel veel handwerkjes die goed verkocht werden. Aske van Ewijk, de coördinator voor Melania bij ons KVG, hield bovendien een interessante lezing.

Het was een levendige, gezellige dag, met gezellige gesprekken en heen en weer geloop tussen zitplaats en buffetten in de grote schuur en het Aerwinkeltje met streekproducten en de bankjes in de warme zon.

Voor wandelingen op het landgoed hebben we geen eens tijd gehad/genomen.

Kortom: iedereen mag terugkijken op een fijne KVG-dag.

Met heel veel dank aan onze organisatoren Anke en José.

Verslag: Els Prins