Film C`è Ancora Domani


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Foroxity
  • Categorieën:

 

Filmmiddag
Kosten € 11,50 per persoon. Introducé betaalt € 5,- extra.

C’è Ancora Domani 

De film speelt zich af in mei 1946, enkele weken voor vrouwen officieel stemrecht kregen in Italië. Delia, een huisvrouw, wordt al jaren mishandeld door haar man en schoonvader. Wanneer haar dochter Marcella zich verlooft met een jongen uit een welgesteld gezin is ze op haar hoede: ze wil niet dat Marcella in dezelfde val trapt als zij.

De feministische insteek voelt niet geforceerd aan; het speelt op een gepaste manier op de achtergrond en doet geen afbreuk aan de boodschap van de film; het versterkt haar juist. Door de politieke subtekst zo op de achtergrond te laten spelen ligt de focus op de personages en het verhaal. Daardoor voelt de film niet aan als een middel om een boodschap over te brengen; de boodschap is de kers op de taart van een boeiend verhaal.

Cortellesi creëert vaardig een prachtige atmosfeer; het Rome in de film oogt dynamisch. De nieuwbakken regisseuse benut de volle potentie van een beperkt aantal locaties. Met slechts een handjevol sets tot haar beschikking schept ze een prachtige miniwereld met gedenkwaardige mensen. Ieder personage heeft een sterke persoonlijkheid, wat de Romeinse wijk een echt en divers karakter geeft.

Deze rijke omgeving dient allemaal om het meeslepende verhaal van Delia te vertellen. Haar buurt voelt als een thuis, wat de hopeloosheid van haar situatie benadrukt. Ze kan niet vertrekken zonder alles op te geven, en ondanks haar sterke sociale netwerk is ze machteloos tegenover haar seksistische en gewelddadige echtgenoot.

De verdere inleiding laten we graag over aan dhr. Verheul.
Betalen = aanmelden. Wilt u dat doen uiterlijk woensdag 24 april?
Het bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL74 RABO 0144 1218 08
t.n.v. KVG Roermond o.v.v. film april.