Zomerreis NH

Zomerreis  Noord-Holland van dinsdag 15 /m vrijdag 18 augustus 2017.

 

Dinsdag 15 augustus.

Vertrek uit Roermond om 8.00 uur bij heerlijk zonnig weer.

Er zijn 55 goedgeluimde dames, die wel zin hebben in een paar dagen vakantie in eigen land. Sommigen kennen wel de weg in Spanje, Italië of Oostenrijk, maar hebben de streek waar wij nu naar toe gaan nog niet verkend. Omstreeks half elf arriveren we bij het Muiderslot. Vanwege de grootte van de groep worden we opgedeeld in twee groepen.

De ene groep gaat koffie drinken terwijl de andere met een gids door het Slot wordt geleid om van haar de zeer interessante geschiedenis te horen. Daarna kunnen we de tuinen bezichtigen, maar het begint helaas wat te regenen. Dan maar op naar het stadje Muiden, waar we heerlijk lunchen vlak bij de sluis.

Om 13.45 verder via Amsterdam richting de Zaanse Schans, regen!!!

Onze chauffeur Jan zegt: ”Als wij daar aankomen is het droog”, en het sprookje komt uit!!

We hebben daar tijd genoeg; om samen met toeristen vanuit de hele wereld al die oude huisjes en molens te bezichtigen het is er heerlijk zonnig. Bij binnenkomst zet een fotograaf ons op de foto. Sommige dames nemen na afloop de gemaakte foto`s mee als souvenir. Nu op naar Noordwijk, onze standplaats, waar we tijdig aankomen voor de kamerindeling, `n heerlijk diner en nog tijd genoeg voor een strandwandeling.

Woensdag 16 augustus.

Vandaag staat Texel op het programma. Na een heerlijk ontbijt stappen we om 8.45 in de bus richting Den Helder. We schepen ons in en genieten van een korte overtocht. Onze eerste stop is het vliegveld. Wat hebben we hier genoten, – op een zonovergoten terras- , van het parachutespringen. Enkele dames hadden het achteraf ook wel eens willen doen. Knap om te zien hoe veilig je weer op de grond wordt gezet. De volgende stop is bij de vuurtoren. Daarna nog een vluchtig bezoek aan de Slufter, wat een prachtig natuurgebied! Hier kun je wel een hele dag rondstruinen. Om vijf uur terug op de boot. Om 19.30 diner na een zeer geslaagde dag, die wel héél wat stuurmanskunst van Jan heeft gevergd.

Donderdag 17 augustus.

Om 8.30 staat de bus klaar om richting de Rijp te rijden. We hebben een jarige aan boord, die we onderweg hebben gefêteerd en toegezongen. Het is vandaag erg grijs en regenachtig. Bij aankomst komt de bus even klem te zitten in de zeer smalle straatjes. Na een gezamenlijk kopje koffie en een (te) kort verblijf in dit leuke stadje, vanwege het weer, rijden we door naar Medemblik waar we na de lunchpauze inschepen om via het IJsselmeer naar Enkhuizen te varen. Bij aankomst is het gelukkig droog en gaan we elk ons eigen weg om daar al die oude huisjes en ambachten te bezichtigen, voor velen van ons zeer herkenbaar. Hier hebben we zeer duidelijk ervaren dat Nederland een echt waterland is.

Vrijdag 18 augustus.

Het is alweer onze laatste dag. We verlaten ons hotel. Alkmaar staat op het programma waar we de wereldberoemde kaasmarkt bezoeken. Het is goed weer en dat zal het ook blijven. Op de kaasmarkt is het een enorme drukte. Leuk om te zien hoe de kaasdragers lopen/rennen met hun ± 130 kg. aan kaas. Er is wel enig geduld voor nodig om een plekje vooraan te bemachtigen. We hebben ruimschoots de tijd; op de diverse terrasjes zitten bekende dames uit Roermond. En bij aankomst in de bus blijkt dat er ook nog het nodige, of onnodig, is geshopt. Om 13.00 uur vervolgen we de reis naar Wageningen waar we de beeldengalerij: Het Depot bezoeken. We kunnen zowel buiten als binnen ons hart ophalen aan de moderne kunst (voor de liefhebbers). Nu op naar Grathem voor het traditionele afscheidsdiner. Alles bij elkaar een goedgeslaagde reis met een prettige afsluiting.

Met dank aan onze chauffeur Jan en aan Margriet, Els, Annette en Marie-Therese voor de goede verzorging in de  bus met koffie, water, koekjes en snoepjes.

 

Verslag Annie Mooren

Foto’s Els